Selasa, 2 Ogos 2011

Juadah hari pertama ramadhan 2011/1432H

Emm.....tergoda..mengoda..bermcm2 bau2...ada bau .....{cuma angan2 ku rupanya...sebenarnya aku dan suami nda pergi ke bazzar ramadhan...Ramai org tadi..lagipun liur ani pahit sja..nada yg di idam2kan...Ada! Pais Daging...wah wah..sedap tu....Mun payah2 kan mbli berasak2..baik tah mbuat sendiri...jadi pergi tah ku sma suami ke Hua Ho mbali daging ptg atu..Dapat setengah kilo daging yg campur sikit urat....atu pun tinggal setumpuk..

Resepinya:-
Daging kerbau/ sapi.
Bawang merah.
Bawang Puti.
Serai.
Halia.
Lengkuas
Air asam jawa.
Lada hidup dan Lada kisar.
Air ambulung.
Garam & Perisa

{ semua di kisar kecuali daging.campur dengan daging..guna daun pisang
dan aluminium..simpan daun kunyit sikit di carik2.Siap tutup kemas dan
kukus selama 30 minit..Hidangkan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan